Trafikinfo

Normal drift

Om Regionstog

Jernbaneselskabet Regionstog A/S er dannet 1. januar 2009 ved en fusion af Vestsjællands Lokalbaner A/S, Lollandsbanen A/S og Østbanen, som kører på Østsjælland og Stevns.

Regionstog har administrationskontor på Toldbuen 1, 4700 Næstved.

Regionstog har 240 medarbejdere, hvis primære opgaver er passagerbefordring med tog og forvaltning af ca. 200 km jernbaneinfrastruktur fordelt på 4 jernbanestrækninger i Region Sjælland.

Regionstog leverer sine kunder en sikker, pålidelig og ikke mindst komfortabel transport.

Med i alt 29 moderne lavgulvstog, 13 IC2-togsæt og 16 LINT 41 togsæt, transporterer Regionstog årligt ca. 3,6 mio. passagerer, bl.a. mange pendlere til og fra arbejde, skole og uddannelsessteder.

De 3 lokalbanestrækninger, Odsherredsbanen, Lollandsbanen og Østbanen, er med i R-nettet, det overordnede trafiknet for busser og lokalbanetog på Sjælland. Mandag-fredag kører togene med ½-timedrift mellem kl. 6 og kl. 20, mens der er timedrift kl. 20-24. Lørdage, søn- og helligdage køres der med timedrift mellem kl. 7 og kl. 24.

På Tølløsebanen er der mandag-fredag ½-time drift kl. 5.00-8.30 og kl.14-18. Mellem kl. 8.30 og kl. 14 samt om aftenen er der timedrift. På lørdage, søn- og helligdage køres der med tillempet timedrift i dagtimerne og 2-timers drift om aftenen.

Togdriften på alle 4 strækninger styres fra Regionstog's moderne trafikcentral i Maribo.